kezdő oldal

Drótüveg oldal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A drótüveg tető készítése fehér drótveggel. A régi drótüveges tetők javítását akkor végezzük el, ha a tető acél tartó szerkezete megfelelően stabil, ebben az esetben a sérült és a nem sérült drótüvegeket el kell távolítani a szerkezetből. A drótüveg tető acél tartó szerkezetéről a rozsdát eltávolítjuk, korrozió gátló alapozóval festjük, és fedő festéssel látjuk el ami időjárás álló, és UV álló. Az így felújított üvegtetőre 5 év beázási garanciát adunk. A drótüveg tető szerkezetének festésére, ha lehet ne válasszunk a sötét színekből, hogy az üveg tartó szerkezetének ne legyen nagy a dilatációs mozgása.

A tető drót üvegezéséhez használhatunk fehér drótüveget, bronz drótüveget, sárga drótüveget. Fehér drótüvegből színes dekor fóliával különböző átlátszó színű üveget hozhatunk létre. A demokrácia beköszöntével a drótüveg gyártása is megszünt, és így a zöld, a kék, a pink színű drótüveg is eltünt a piacról. A drótüveg tető acél szerkezetére alátét szalagot használunk fekete neutrális szilikont a beragasztáshoz. A drótüveg tető ilyen módon történt kivitelezése megakadályozza az üvegtörést, a szerkezetbe nem tud befeszülni a drótüveg. A drótüveget ne használjuk teljes üveglap hosszban, mert repedéshez töréshez vezethet, inkább vágjuk ketté, és így ragasztva legyenek illesztve egymáshoz az üvegtető szerkezetében. A drótüveg tető tervezését statikus ellenőrizze, hogy az előírásoknak, a szerkezeti terheléseknek maradéktalanul eleget tud tenni a szerkezet, és a drótüvegezés. A drótüveget a simábbik oldalán elláthatjuk reflexiós fóliával mely így megvédi a drótüveg tető alatti területet a túlmelegedéstől. A drótüveg használatával készíthetünk egy, vagy két légréses hőszigetelő üveget is. A drótüveget hajlító sablon segítségével kemencében a kívánt ívre tudjuk hajlítani. A drótüvegből struktúrális üveget is kialaakíthatunk a terhelések figyelembe vételével.