kezdő oldal

Festett üveg 1

Festett üveg 2

Festett üveg 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festett üveg 4

Festett üveg 5

Festett üveg 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az üvegfestést üveg alapú festékkel hasznos végezni, mivel száradás után beégethető az üveg felületébe. A kézi üvegfestés használata a beépítésre kerülő üvegekre melyet a környezethez hangolunk. A festett üveget háromrétegű hőszigetelt üveg közepére építjük be, hogy a sérülésektől megóvjuk az üvegfestést. a kézi üvegfestést készíthetjük átlátszó festékkel ebben az esetben a festett üveg mind a két oldalról szemlélve élményt nyújt, készülhet a kézi festés fedő festék alkalmazásával mely csak a meghatározott oldalról ad esztétikai élményt a szemlélőnek.

Az üveg felületét plotterrel is nyomtathatjuk színstabil festékkel melyet laminálással védünk meg a sérülésektől. A plotterrel nyomtatott üveget ne tegyük ki közvetlen napfénynek. Szitázáshoz filmnyomáshoz a használt festék üvegalapúak lehetnek melyek UV, és karc állóak. Szitázással filmnyomással készíthetünk direkt színnyomással grafikákat az üveg felületére, vagy négyszín raszter nyomtatással a fotók megjelenítése az üveg felületére, melyek lehetnek egy oldalasak, vagy két oldalasak átlátszó festékkel.

Az üvegfestére használt festék lehet fedő festék, vagy átlátszó színek használata. A kézi festés készülhet kontúr festéssel mint a rajzfilmek figurái például, és annak kitöltésével, vagy átmenetes megjelenítéssel a művész elképzelése alapján. A festett üveg alkalmas az épületek díszítésére, és attól függően kell elhelyezni az üveg festményt, hogy egyoldalasnak, vagy két oldalasnak készült.